Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grzybami zasmażana

Składniki:

  • cebula
  • 3 dag suszonych borowików
  • 4 łyżki masła
  • 80 dag kiszonej kapusty
  • 2 listki laurowe
  • łyżka jagód jałowca
  • cukier
  • łyżka mąki
  • sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać poszatkowaną kapustę, listek laurowy i jagody jałowca.
    Podlać całość szklanką wody i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie dodać grzyby namoczone wcześniej w wodzie.
    Dusić kolejne 24 minut.
    Pod koniec zagęścić całość mąką i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *