Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z avocado i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 8 cienkich kromek chleba tostowego pszennego
  • 1 dojrzałe awokado pokrojone w plastry
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ łyżeczki sok z cytryny
  • szczypta grubo mielonego pieprzu
  • 10 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • ogórek pokrojony w plastry

Sposób przyrządzenia:
Pieprz wymieszać z sokiem z cytryny. Obrane avocado pokroić w plastry, wymieszać z sokiem cytrynowym i pieprzem. Pieczywo posmarować cienko masłem jeśli ktoś lubi i majonezem. Połowę pieczywa obłożyć łososiem, ogórkiem i plastrami avocado, przykryć pozostałymi kromkami pieczywa, przekroić po przekątnej na połowę. Znakomite na drugie śniadanie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *