Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka aromatyczna

Składniki:

    • 1 młoda kaczka podzielona na 8 części
    • ½ szklanki octu winnego białego
    • 3 cm posiekanego imbiru
    • 1 łyzeczka posiekanego czosnku
    • 1 łyżeczka chili
    • 1 łyżeczka mielonej kolendry
    • 1 łyżeczka kminku
    • 5 rozgniecionych ziaren kardamonu
    • szczypta cynamonu
    • 3 liście laurowe
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kaczkę natrzeć solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy bez liści laurowych wymieszać z octem, polać nimi mięso, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny kilkakrotnie mieszać. . W głębokim rondlu rozgrzać olej, włożyć porcje kaczki, liście laurowe i smażyć na wolnym ogniu przez około 2 godziny do czasu aż mięso zmięknie. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *