Składniki:
- 1 młoda kaczka podzielona na 8 części
- ½ szklanki octu winnego białego
- 3 cm posiekanego imbiru
- 1 łyzeczka posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka kminku
- 5 rozgniecionych ziaren kardamonu
- szczypta cynamonu
- 3 liście laurowe
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kaczkę natrzeć solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy bez liści laurowych wymieszać z octem, polać nimi mięso, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny kilkakrotnie mieszać. . W głębokim rondlu rozgrzać olej, włożyć porcje kaczki, liście laurowe i smażyć na wolnym ogniu przez około 2 godziny do czasu aż mięso zmięknie. Podawać z ryżem.