Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczki w jogurtowym sosie

Składniki:

  • 1/2 kg kabaczka
  • 3 kubki jogurtu
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki masła
  • nać pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Obranego kabaczka pokroić w kostkę po czym gotować go 5 minut w osolonej wodzie
    Następnie jogurt wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem i chili po czym dodać jeszcze kawałek masła i posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Kabaczka odcedzić, polać sosem i przełożyć do małych miseczek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *