Składniki:
- 8 jajek
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 4 łyżki masła
- 3 łyżki buki tartej
- 4 łyżki keczupu
- ½ szklanki startego ostrego żółtego sera
- sól, pieprz, mielona papryka do smaku
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić , schłodzić. Przygotować natłuszczone żaroodporne naczynie, wysypać tartą bułką. Makaron wymieszać z keczupem, oraz częścią stopionego masła, papryką w proszku i wyłożyć do naczynia. Powierzchnie wyrównać i zrobić 8 wgłębień na jajka, do każdego wbić umyte jajo, posolić całą powierzchnie i posypać startym żółtym serem, pokropić stopionym masłem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiec. Wyłożyć na półmisek, poporcjować i posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z ulubioną sezonową surówką.