Składniki:
-
- 2 jajka
- 2-3 plasterki wędliny(najlepsza konserwowa)
- 1pomidor
- 1/2 cebuli
- 1/3 szklanki śmietany gęstej(18%)
- 1/4 kostki sera topionego(dobrze roztapiany)
- 6 łyżek oleju
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanej patelni na małym ogniu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę gdy będzie już zarumieniona dodać szynkę pokrojoną w grubą kostkę, następnie dodać pomidory także pokrojoną w kostkę i smażyć przez 2 minuty. Następnie wyłączyć ogień i dodać śmietanę rozmieszać ze składnikami i włączyć gaz. Dodać jajka. Gdy się odrobinę zetną posypać startym serem i smażyć na niewielkim ogniu, patelnie zakrywając pokrywką. Smażyć jeszcze do póki jajka nie będa mieć ściętych żółtek. Życzę smacznego.