Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane zapiekane

Składniki:

  • 7 jajek
  • łyżka masła
  • 2-3 ziarna pieprzu
  • sól
  • natka pietruszki
  • koperek
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. 6 jajek ugotować na twardo po czym przekroić je na pół i delikatnie wydrążyć aby nie uszkadzać skorupek i je posiekać.
    Wrzucić jajka do rondelka z rozgrzanym masłem, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek, tartą bułkę oraz wbić surowe jajko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym miąższem nadziać skorupki jajek, posypać bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *