Składniki:
-
- 2 jajka
- 10 dkg grzybów
- 20 dkg krewetek koktajlowych
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W sprzedaży w naszych sklepach oferowane są zazwyczaj krewetki mrożone, gotowane, a więc takich najczęściej używamy. Jeśli użyjemy krewetek świeżych czas obróbki cieplnej wydłużamy do 3, 4 minut.
Rozmrożone krewetki przepłukać wodą na sicie, odłożyć aby wyschły. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, dodać obrane, oczyszczone pokrojone w plastry grzyby, smażyć mieszając Az wytwarzający się sos odparuje, przyprawić. Do tak przyrządzonych grzybów dodać krewetki i po kilkunastu sekundach wlać lekko skłócone jajka wymieszane z pietruszką. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Podawać natychmiast na podgrzanych talerzykach. Polecam, pychota.