Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica po chłopsku.

Skład:
– 50 dag ziemniaków
– 4 duże cebule
– 4 pomidory
– 4 parówki cielęce
– 10 dkg kiełbasy
– 10 dkg boczku
– 4 jaja
– 3 łyżki oliwy
– sól
– pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obierać ze skóry i pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek, parówki w kawałkach obsmażyć, zeszklić posiekaną cebulę, dodać uprzednio przygotowane ziemniaki i pomidory. Całość smaż, mieszając, około 15 minut. Jaja przyprawić solą i pieprzem. Wlać na patelnię i smażyć, aż zupełnie się zetną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *