Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczna sałatka

Składniki:

  • jajka na twardo 3 sztuki
  • sałata zielona 6-8 liści
  • śmietana 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek posiekany

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka należy ugotować na twardo. Sałatę umyć pod bieżącą wodą, porwać na
    kawałki i osuszyć, wrzucić do salaterki, dodać do niej posiekane w
    drobną kosteczkę jajka, polać śmietaną, dodać sól i pieprz do smaku,
    posypać posiekanym szczypiorkiem, wszystko dokładnie wymieszać. Podawać
    od razu po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *