Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z bitą śmietaną

Składniki:

  • ½ kg kwaśnych jabłek
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyżki soku jabłkowego
  • 1 łyżeczka masła
  • ½ szklanki posiekanych migdałów
  • bita śmietana w aerozolu
     

Sposób przyrządzenia:
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Dodać 2 łyżki cukru, sok jabłkowy i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Schłodzić. Zrumienić masło z migdałami, dodać pozostały cukier. Smażyć, aż cukier będzie brązowy i wprost z patelni uzupełnić szklaneczki do połowy. Jabłka zalać bitą mietaną i udekorować kawałkami orzechów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *