Skład:
- bułki ( długie)
- parówki lub frankfruterki
- keczup lub musztarda
- surówka z białej lub kiszonej kapusty
- masło lub margaryna
Sposób przyrządzenia:
Odkroić końce bułek. Wydrążyć część miąższu ze środka bułek tak aby nie uszkodzić zewnętrznej skórki lub przeciąć na połowę ( nie do końca) jeśli ccemy dodać surówkę. Otwór powinien mieć taką średnicę aby zmieściła się w nim kiełbaska. Usunąć z kiełbasek osłonki. Posmarować brytfannę połową masła. Kiełbaski posmarować obficie keczupem lub musztardą, wkładać je do otworów w bułkach. Ułożyć bułki na brytfannie. Resztę masła lub margaryny rozpuścić i polać nim wierzchy bułek. Wstawić do piekarnika 200 st. C i zapiec przez kilkanaście minut.
3 comments for “Hot dog”