Składniki:
- ½ kg wołowiny
- 2 łyżki masła
- 2 cebula
- łyżka mąki
- ½ łyżki koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w duża kostkę, która oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć je w mące.
Następie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulą.
Wówczas skropić całość woda i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia dodać jeszcze do mięsa ziele angielskie, liść laurowy oraz pozostałą mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy i całość dokładnie wymieszać.
Na sam koniec jeśli to konieczne doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Liczba porcji: 4