Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wegetariański Marzeny

Składniki:

  • 2 kg. ziemniaków
  • 1/2 kg. pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka kminku
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • przegotowana, gorąca woda


Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i pokroić w słupki lub kostkę. Cebulę i czosnek również pokroić w kostkę. Do rondla wlać olej, wrzucić cebulę i czosnek i cały czas mieszając smażyć ,aż się zeszklą. Wsypać kminek i dorzucić ziemniaki. Zalać wrzącą wodą i posolić. Gotować 5 minut. Pomidory polać wrzątkiem, obrać ze skórki , wyjąć pestki , a miąższ pokroić na niewielkie kawałki i dodać do ziemniaków. Z papryki wydrążyć nasionka, usunąć biały miąższ, a resztę pokroić w kostkę lub w słupki. Dodać do gotującego się gulaszu. Gotować do miękkości ziemniaków. Papryka powinna pozostać jędrna. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *