Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz pustelnika

Składniki:

  • 70 dag mięsa wołowego
  • 7 dag tłuszczu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 czerwone papryki
  • 25 dag pomidorów
  • 1 kg młodej kapusty

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem. Posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *