Składniki:
- 70 dag mięsa wołowego
- 7 dag tłuszczu
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki mielonej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- 50 dag ziemniaków
- 2 czerwone papryki
- 25 dag pomidorów
- 1 kg młodej kapusty
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem. Posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem.