Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz hiszpański

Składniki:

  • 80 dkg schabu ( mogą być piersi z kurczaka )
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • strąk czerwonej papryki
  • puszka ananasa
  • 3 ząbki czosnku
  • posiekany świeży imbir lub ok. łyżeczki sproszkowanego
  • curry
  • sól
  • pieprz

    Etapy przygotowania
    Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażyć pokrojone na małe kawałki mięso. Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, a obrane pomidory ze skórki w plasterki. Warzywa dodać do mięsa i dusić razem przez 45 min. cały czas doglądając. W połowie duszenia dodać pokrojonego w drobne cząstki ananasa wraz z zalewą. Posypać solą i pieprzem, dodać imbir i curry. Dusić jeszcze przez 5 min. Potrawę podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Goplane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *