Składniki:
- 100g ośmiornicy lub kalmarów
- 100 g małży
- 100 g langustynek
- 60 g grzybów
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 cebule
- 1 pomidor
- 4 duże ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
- 1.5 wywaru rybnego ewentualnie woda
- 3 kostki rosołowe rybne
Sposób przyrządzenia:
Cebule, paprykę pokrojona w kostkę podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec dodać czosnek. Następnie dodać pomidora, podsmażyć chwilkę. Dodać paprykę w proszku, podsmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć grzyby, i ziemniaki pokrojone w duże kawałki. Ok.5 minut. Dorzucić do garnka wraz z reszta składników, zalać wywarem, gotować na wolnym ogniu ok 40 min. `
Buen ptovecho!!!!