Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w sosie własnym z orzechami

Składniki:

    • 50 dkg grzybów leśnych
    • 20 dkg orzechów włoskich
    • 3 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ szklani bulionu drobiowego
    • olej
    • koper, natka pietruszki i kolendry
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Jądra orzechów włoskich obrać z pokrywającej je błony, drobno posiekać nożem. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, zeszklić, dodać grzyby i dusić razem przez 10 minut mieszając, podlać bulionem, doprowadzić do wrzenia, obniżyć temperaturę i powoli dusić 30 minut. Do tak przygotowanych grzybów dodać orzechy, posiekaną zieleninę i przyprawy, dusić jeszcze 10 minut. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *