Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby duszone z ziemiankami

Składniki:

  • 600 g  grzybów
  • 300 g ziemniaków
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Grzyby oczyścić i ugotować po czym pokroić w plasterki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
    Następnie dodać śmietanę, liść laurowy i kilka ziarenek pieprzu.
    Trzymać na ogniu około 5-8 minut.
    W między czasie ziemianki pokroić w kostkę i również usmażyć razem z posikaną cebulą oraz gałką muszkatołową po czym przełożyć je do grzybów
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać do miękkości wszystkich składników.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *