Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybek z kaszy manny

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 100 g błyskawicznej kaszy manny
  • 1 banan
  • 5 dkg ulubionej czekolady
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki masła


Sposób przyrządzenia:

W rondlu doprowadzić do wrzenia mleko z dodatkiem masła, dodać szczyptę soli i cukier. Do wrzącego mleka z dodatkami powoli wsypywać mannę dokładnie mieszając, chwilę gotować i odstawić rondel z kuchenki. Banana obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do kaszki, wymieszać. Używając rękawa cukierniczego nałożyć kaszkę na talerzyki formując grzybek, posypać tartą czekoladą i podawać.
Przepis nadesłany na konkurs „Wspomnienie lata” Agata P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *