Ja zrobiłam wg. tego przepisu także z brzoskwiniami i sama nie wiem które mi bardziej smakują.
Składniki:
• cukier brązowy lub zwykły 15 dkg
• mąka 25 dkg
• kakao gorzkie 2 łyżki
• proszek do pieczenia 2 łyżeczki
• soda 1/2 łyżeczki
• olej roślinny 90 ml
• mleko 250 ml
• jajko 1 sztuka
• aromat malibu 1 łyżeczka
• golden syrup lub miód lub syrop kolony 2 łyżeczki
• gruszki pokrojone w kostkę 2 sztuki
Sposób przyrządzenia:
Mokre składniki łączymy z mokrymi a suche z suchymi. Płynne łączymy z suchymi i mieszamy kilka razy – tak aby były grudki. Do formy na muffinki wkładamy papierowe papilotki i nakładamy po łyżce ciasta, na to warstwę gruszek i dokładamy ciasta tak do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut w temp. 200’C.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa