Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z migdałami

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • ½ szkl. wiśni
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • 2 łyżki cukru pudru

    Sposób wykonania:

    Obrane gruszki przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
    Następnie płatki migdałowe, cukier puder oraz łyżkę wina dokładnie ze sobą utrzeć.
    Powstałą masę przełożyć w otwory po gniazdach nasiennych.
    Przekładamy gruszki do naczynia żaroodpornego farszem do dołu..
    Podlać je resztą wina, posypać cukrem pudrem i rozsypać luźno wiśnie.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *