Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki w polewie czekoladowej

Składniki:

    • 6 gruszek z kompotu

    Polewa:

    • ½ kostki masła
    • ½ szklanki wody
    • 1 ½ szklanki mleka
    • 2 łyżki cukru
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 3 łyżki kakao
    • kilka kropli olejku rumowego, lub kieliszek koniaku
    • ½ szklanki rodzynek


    Sposób przyrządzenia:

    Połówki gruszek ułożyć  na półmisku. Masło, wodę, cukier, cukier waniliowy, kakao, gotować, mieszając w rondelku na małym ogniu około 10- 15 minut. Do ciepłej polewy dodać kieliszek koniaku i rodzynki, polać gruszki i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *