I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem karczek w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: karczku, oliwy z oliwek, majeranku, musztardy i ketchupu.
Składniki:
- 1 kg karczku
- ½ szkl oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 5 ząbków czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej majeranek, tymianek, słodką i ostrą paprykę.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze musztardę oraz ketchup.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć mięso.Wstawić go do lodówki na całą noc.Następnego dnia wyjąć z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 6