Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z grilla Kasi

Znakomite przepisy na grilla. Musisz je wypróbować. Tym razem przepis na karkówkę z grilla pomysłu Kasi. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: karkówki, bazylii, czosnku, oliwy z oliwek i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przesypać zioła prowansalskie, ostra i słodką paprykę, bazylię i oregano.
    Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować około 2 godzin.
    Im dłużej będziemy marynować tym lepiej.
    Zamarynowane mięso kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *