Składniki:
- 2 dzwonka z łososia
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżeczki suszonego lubczyku
- ½ łyżeczki suszonej papryki łagodnej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej sok z cytryny i razem wymieszać.Wówczas wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze bazylię, lubczyk i słodką paprykę.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 2