Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane dzwonka z łososia Kacpra

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane dzwonka z łososia Kacpra. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, bazylię, czosnek, lubczyk i oliwę z oliwek.
 

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • ½  łyżeczki suszonej papryki łagodnej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sok z cytryny i razem wymieszać.
    Wówczas wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze bazylię, lubczyk i słodką paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na zloty kolor. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *