Składniki:
- 4 dzwonka z łososia
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, sosem sojowym i olejem sezamowym.Dodać majeranek, słodką paprykę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.Gotową marynatą dokładnie natrzeć łososia.Odstawić na bok na około 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4