Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Greckie kiełbaski

Składniki:

  • 350 g mielonej wieprzowiny
  • 115 g mielonej wołowiny
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżki mielonego cynamonu
  • ¼ łyżki suszonego cząbru
  • starta skórka z 1 pomarańczy
  • 8 roztartych ziaren pieprzu
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • cytryna

Sposób wykonania;
Wieprzowinę wymieszać z wołowiną po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cynamon, cząber, skórkę z cytryny, pieprz oraz wino.
Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.
Następnego dnia, z mięsnej masy formować małe kiełbaski, które układać na blasze,.
Piec około 15 minut co jakiś czas obracając aby równomiernie się zarumieniły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *