Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonką peklowana duszona z kapustą

 

Składniki:

    • 1 kg golonki
    • 1/2 kg dobrej kwaszonej kapusty
    • 3 łyżki smalcu
    • 1 szklanka bulionu mięsnego
    • 1 szklanka białego wina
    • 2 winne jabłka
    • 3 średnie cebule
    • 1 łyżeczka ziaren kminku
    • 1 liść laurowy
    • 5 ziaren ziela angielskiego
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 l wody
    • 10 dag soli peklującej
    • 1 dag cukru
    • liście laurowe, ziele angielskie, kolendra

Sposób przyrządzenia:
Golonki dokładnie oczyścić, opalić, oskrobać, wymyć lub lepiej wyszorować pod bieżącą wodą, ułożyć w odpowiednim naczyniu. Przygotować zalewę peklującą. Wodę zagotować z solą i cukrem, schłodzić. Do naczynia z goloną dodać rozdrobnione przyprawy i zalać chłodną peklówką. Naczynie przykryć i umieścić w chłodnym miejscu na 5 dni obracając ją kilkakrotnie. Golonki wypłukać z zalewy. W rondlu roztopić smalec. Włożyć golonkę i zrumienić z każdej strony. Podlać rosołem, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu przez pół godziny. Kiszoną kapustę pokroić na mniejsze kawałki. Cebule pokroić w plastry, jabłka w cienkie słupki. Kapustę, cebulę i jabłka wymieszać. W naczyniu żaroodpornym rozpuścić łyżkę smalcu, dodać wymieszaną z jabłkami i cebulą kapustę i przyprawy. Do naczynia z kapustą przełożyć golonkę, podlać pozostałym sosem i winem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C, przykryć i dusić tak półtorej godziny.

1 comment for “Golonką peklowana duszona z kapustą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *