Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z ziemniakami

► Składniki:

 

  • 150 dag kapusty białej,
  • 100 dag ziemniaków,
  • 1 jajko,
  • 8 dag cebuli,
  • 2 dag tłuszczu,
  • sól, pieprz 

 

 

► Sposób przygotowania:
Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie. Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Przygotowane gołąbki ułożyć w rondlu, podlać wywarem z warzyw i kości, udusić 

Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *