Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gicz cielęca w kapuście

Składniki:


• 1 gicz cielęca (około 2 kg z kością)
• 1,5 kg ziemniaków
• 40 dag kiszonej kapusty
• 2 jabłka
• 2 jajka
• 2 czubatych łyżek mąki
• 1 szklanka soku jabłkowego
• 1 pęczek natki pietruszki
• 4 łyżki piwa
• 1 łyżka oleju
• 2 ząbki czosnku
• 2 listki laurowe
• 2 goździki
• 2 ziarna ziela angielskiego
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Obrać czosnek, drobno posiekać.Umyć i osuszyć mięso.Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem, posmarować olejem. Ułożyć na blasze piekarnika. Piec około 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200ºC. W trakcie pieczenia posmarować piwem. Włożyć do garnka kiszoną kapustę, wlać szklankę soku jabłkowego. Wrzucić listki laurowe, goździki i ziele angielskie.
Dusić przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki.Usunąć środki i pokroić na cząstki.Na 10 minut przed końcem duszenia dodać do kapusty.Doprawić solą i pieprzem.Ziemniaki umyć. Połowę ugotować w mundurkach, obrać, ostudzić a następnie zemleć.Resztę cienko obrać, zetrzeć na drobnej tarce, wycisnąć.Połączyć z gotowanymi ziemniakami, wbić jaja, osolić.
Umyć natkę pietruszki, osuszyć, drobno posiekać.Dodać do masy kartoflanej, zagnieść ciasto.Formować w mące kulki.Ugotować 1 kluskę na próbę. Jeśli ciasto będzie za za rzadkie, dodać 3 – 4 łyżki mąki pszennej lub 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Gotować 5 – 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową na sitko, przelać gorącą wodą. Wyjąć kapustę na półmisek, ułożyć mięso. Pyzy podawać w osobnym naczyniu (można polać je stopionym tłuszczem).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *