Składniki:
• 40 dag jagnięciny bez kości
• 2 łyżki oleju
• ząbek czosnku
• garść roszponki
• 10 dag pieczarek
• czerwona cebula
• żółta papryka
• 2 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki sherry
• łyżeczka łagodnej musztardy
• 4 łyżki oliwy
• 3 dag ziaren słonecznika
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, osuszyć i smażyć 5 minut na gorącym oleju z dodatkiem posiekanego czosnku.Posolić, popieprzyć, zawinąć w folię.Roszponkę opłukać i porozrywać na części.Dodać pokrojone pieczarki, cebulę oraz paprykę.
Wymieszać sok z cytryny, sherry, musztardę i ucierając, wlewać oliwę.Polać sałatkę, wierzch posypać zrumienionymi ziarnami słonecznika.Jagnięcinę pokroić i podawać z sałatką.