Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Egzotyczna potrawka z wątróbką

Składniki:


• 40 dag wołowej wątróbki
• 25 dag długoziarnistego ryżu
• 2 duże marchewki
• 3 szklanki rosołu (instant)
• 1 mały por
• 5 dag migdałów (w płatkach lub sztyftach)
• 5 dag rodzynek
• 3 łyżki masła lub margaryny
• 3 łyżki oleju
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka winiaku
• 1 łyżka mąki
• odrobina cukru
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Oczyścić i umyć marchew, pokroić w plasterki lub cienkie słupki. Rozgrzać w garnku jedną łyżkę tłuszczu, dobrze zrumienić migdały. Wsypać do garnka ryż, przez chwilę smażyć razem z migdałami, energicznie mieszając. Wrzucić marchew i rodzynki, wlać 3 szklanki podgrzanego rosołu. Dusić ryż na małym ogniu pod przykryciem 20 – 25 minut.
Opłukać i osuszyć wątróbkę, pokroić na kawałki. Oprószyć łyżką mąki. Oczyścić i umyć pora, pokroić w cienkie krążki.Rozgrzać na patelni resztę tłuszczu. Wrzucić kawałki pora, dusić 3 minuty. Zdjąć z patelni. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć wątróbkę na złoty kolor. Ponownie wrzucić pory, doprawić całość do smaku 2 łyżkami sosu sojowego, winiakiem, solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Wyłożyć ryż i usmażoną wątróbkę na podgrzany półmisek.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *