Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsta zupa ogórkowa

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • 2 ziemniaki
  • włoszczyzna
  • pieprz
  • Liść laurowy
  • ½ szkl. śmietany
  • ½ kg kwaszonych ogórków

    Sposób wykonania:

    Skrzydełka zalać wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane ziemianki pokrojone  w kostkę.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy i ziarna pieprzu i gotować do miękkości.
    Następnie skrzydełka i włoszczyznę wyjąć a dodać pokrojoną marchewkę oraz ogórki stare na tarce.
    Trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *