Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

marek

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 524 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Proszę o informacje na temat pieczenia w soli #44457
    marek
    Participant

    Do kilograma soli dodajemy około 1/2 szklanki wody. Część przygotowanej masy wykładamy na brytfannę, układamy na niej porcję mięsa, rybę i nakładamy resztę masy solnej szczelnie oklejając nią pieczony smakołyk. Pieczemy w temperaturze około 180 – 200 stopni od 20 minut (ryba) do około 90 minut mięsa twardsze. Oczywiście mięso, rybę, przed umieszczeniem w masie solnej pieprzymy, nacieramy ziołami, czy też skrapiamy cytryną. Po upieczeniu skorupę należy delikatnie rozbić skorupę.

    in reply to: Partia nr 1 #44452
    marek
    Participant

    Jutro Olga jest 10 styczeń, a więc do 24 jutro można dodawać przepisy. Pozdrawiam. 🙂

    in reply to: Partia nr 1 #44450
    marek
    Participant

    🙂

    in reply to: Partia nr 1 #44448
    marek
    Participant

    Dziękuję Olga 🙂

    in reply to: Partia nr 1 #44445
    marek
    Participant

    Olga ma wielką prośbę, ogranicz duże litery do niezbędnego minimum. Znakomicie ułatwisz nam tym pracę. Dziękuję. 🙂

    in reply to: Partia nr 1 #44441
    marek
    Participant

    Dziekuję Wam 🙂

    in reply to: torcik składający sie z 30-40 cienitkich placków #44430
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3489/104/[/url]

    in reply to: torcik składający sie z 30-40 cienitkich placków #44426
    marek
    Participant

    Opublikuj go Ewuniu, może inni też lubią torty. 🙂

    in reply to: Zapotrzebowanie energetyczne – spalane kalorie? #44422
    marek
    Participant

    Zakładając że intensywnie ćwiczysz 2 godziny dziennie "spalasz" około 1800 kalorii, doliczyć jednak należy wydatek kaloryczny na inne czynności jak wchodzenie po schodach, marsz itp. to wydatek energetyczny w wysokości około 500 – 700 kalorii. Aby utrzymać dorychczasową wagę musisz dostarczyć do organizmu energię równa około 2500 kalorii. Oczuwiście jest to bardzo uproszczone wyliczenie.

    in reply to: Ryba w whiskey! #44417
    marek
    Participant

    Pierwsze słyszę, koniak, wino tak…… no ale nikt nie wie wszystkiego.

    in reply to: szpinak z Indii #44414
    marek
    Participant

    Bingo! Miłośnik gwoli ścisłości, łowię ryby od lat. A Ty skad znasz łacińska nazwę lina? 🙂

    in reply to: szpinak z Indii #44411
    marek
    Participant

    Ciekawy przepis……. Musi niezle smakować 🙂

    in reply to: INDYK CZY INDYCZKA ? #44408
    marek
    Participant

    A był przystojny? 😉 Uda Ci się, trzymam kciuki, smacznego.

    in reply to: śledzie solone #44405
    marek
    Participant

    Proszę bardzo. Jeszcze pomyślałem nad tematem i uważam że soli należy dać więcej, tak żeby część pozostała nie rozpuszczona. Z czasem i ona się rozpuści po wyrównaniu stęzenia soli w śledziach i msolance. Powodzenia. Napisz jaki był efekt proszę. Pozdrawiam.

    in reply to: śledzie solone #44399
    marek
    Participant

    Nigdy tego nie robiłem ale wydaje mi się że należy użyć solanki, tj. przesyconego roztworu soli kuchennej w wodzie. Przesycony tzn. taki roztwór w którym sól już przestaje się rozpuszczać. Dodając dodatkowo przyprawy, uzyskasz śledzie korzenne.

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 524 total)