Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
marekParticipant
Do kilograma soli dodajemy około 1/2 szklanki wody. Część przygotowanej masy wykładamy na brytfannę, układamy na niej porcję mięsa, rybę i nakładamy resztę masy solnej szczelnie oklejając nią pieczony smakołyk. Pieczemy w temperaturze około 180 – 200 stopni od 20 minut (ryba) do około 90 minut mięsa twardsze. Oczywiście mięso, rybę, przed umieszczeniem w masie solnej pieprzymy, nacieramy ziołami, czy też skrapiamy cytryną. Po upieczeniu skorupę należy delikatnie rozbić skorupę.
marekParticipantJutro Olga jest 10 styczeń, a więc do 24 jutro można dodawać przepisy. Pozdrawiam. 🙂
marekParticipant🙂
marekParticipantDziękuję Olga 🙂
marekParticipantOlga ma wielką prośbę, ogranicz duże litery do niezbędnego minimum. Znakomicie ułatwisz nam tym pracę. Dziękuję. 🙂
marekParticipantDziekuję Wam 🙂
marekParticipant[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3489/104/[/url]
marekParticipantOpublikuj go Ewuniu, może inni też lubią torty. 🙂
marekParticipantZakładając że intensywnie ćwiczysz 2 godziny dziennie "spalasz" około 1800 kalorii, doliczyć jednak należy wydatek kaloryczny na inne czynności jak wchodzenie po schodach, marsz itp. to wydatek energetyczny w wysokości około 500 – 700 kalorii. Aby utrzymać dorychczasową wagę musisz dostarczyć do organizmu energię równa około 2500 kalorii. Oczuwiście jest to bardzo uproszczone wyliczenie.
marekParticipantPierwsze słyszę, koniak, wino tak…… no ale nikt nie wie wszystkiego.
marekParticipantBingo! Miłośnik gwoli ścisłości, łowię ryby od lat. A Ty skad znasz łacińska nazwę lina? 🙂
marekParticipantCiekawy przepis……. Musi niezle smakować 🙂
marekParticipantA był przystojny? 😉 Uda Ci się, trzymam kciuki, smacznego.
marekParticipantProszę bardzo. Jeszcze pomyślałem nad tematem i uważam że soli należy dać więcej, tak żeby część pozostała nie rozpuszczona. Z czasem i ona się rozpuści po wyrównaniu stęzenia soli w śledziach i msolance. Powodzenia. Napisz jaki był efekt proszę. Pozdrawiam.
marekParticipantNigdy tego nie robiłem ale wydaje mi się że należy użyć solanki, tj. przesyconego roztworu soli kuchennej w wodzie. Przesycony tzn. taki roztwór w którym sól już przestaje się rozpuszczać. Dodając dodatkowo przyprawy, uzyskasz śledzie korzenne.
-
AuthorPosts