Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
marekParticipant
Zgadzam się Irenko. Pozdrawiam
marekParticipantNawzajem Iwonko, Wesołych Świąt, zapraszamy, odwiedzaj nas częściej.
marekParticipantNigdy tego nie robiłem ale nasunął mi się pewien pomysł. Po pierwsze musisz skosztować czy nie sa za słone, jeśli tak musisz wymoczyć, jeśli nie, wystarczy że obsączysz je na durszlaku. Jedną lub dwie cebule obierz, pokrój w kostkę, blanszuj przez dwie minutki we wrzątku. Odcedź. Oliwę lub olej wymieszaj z sokiem cytrynowym, dodaj cebulkę, biały pieprz mielony, wymieszaj. Śledzie zalej tą mieszanką. Smacznego.
marekParticipant[b]Bazylia napisał:[/b]
[quote]Jeśli pieczecie szynkę, jak ją przygotowujecie do pieczenia? Chciałam w tym roku upiec, ale nie wiem, czy ją pomoczyć w czymś, czy natrzeć.
B.[/quote]
Witaj Bazylciu :). Poczytaj w marynatach albo kieruj się ostatnio dodanymi przepisami na mięsa. Miło Cię widzieć.marekParticipantPo lewej stronie na belce kliknij na napis "o stronie" i tam znajdziesz adresy, gratulacje 🙂
marekParticipantNie wiesz co dobre 🙂 Nie ma smaczniejszego ciasta 🙂
marekParticipantOk poślę rano. Pozdrawiam. 🙂
marekParticipantOczywiście że pamiętam o czym piszesz, ale skoro nie wspominasz gdzie się to działo i ja przemilczę.
marekParticipantIrenko tłumaczyłem Ci że chronione są nicki użytkowników i tylko one. Jak pisałem nikt nie zdoła napisać postu jako użytkownik z nickiem Anerite lecz jako gość już może bo nie ma możliwości technicznej zablokowania używania przez innych słowa Anerite. A co do niedopuszczalności jak piszesz pomyłki ośmielam się zauważyć że tak ja jak i inni użytkownicy robimy coś dla tego wortalu niejako w "czynie społecznym" więc nie wymagaj ode mnie aby "praca" tutaj absorbowała mnie bez reszty. Nie mam po prostu czasu na rozbieranie każdego postu na czynniki pierwsze. Moim zadaniem jest pilnować porządku, nie dopuszczać do swarów, wulgaryzmów i idiotyzmów na wortalu i forum. Więc proszę o wybaczenie jeśli czasami coś umknie mojej uwadze. Słusznie zwróciłaś uwagę na błąd, ja go poprawiłem i to kończy sprawę. Nie dostrzegam żadnego innego problemu. Przepraszam ale zamykam temat jako że powiedziano zostało już wszystko.
Edytowany przez: tinca, w: 2006/03/28 21:10
marekParticipantHi Majka, miło Cie widzieć po długiej nieobecności. 🙂
marekParticipantOczywiście trudno nie przyznać Ci racji. Jednak z drugiej strony za treść reklamy w polskim prawie odpowiada tylko reklamodawca więc może reklamować wszystko. Rozwaga zawsze wskazana i umiar.
marekParticipantCiekaw, nigdy bym na to nie wpadł. Ale sposób obróbki kulinarnej ma z pewnością wpływ na zawartość cholesterolu.
marekParticipantTylda oznacza gościa Irenko, czyli osobę nie zarejestrowaną. Gdyby do Twojego IP przypisać słowo Anerite nikt poza tobą nie mógłby go użyć np pozdrowić Cię. Innej możliwości zabezpieczenia nie ma. Jedyna możliwość identyfikacji to taka że Ty jesteś użytkownikiem i nikt nie może napisać postu jako użytkownik Anerite. Innego zabezpieczenia nie ma. Przykro mi.
marekParticipantHmmmm ciekawy wywód, ale czy prawdziwy. Jest massę publikascji autorsrwa osób tytułowanych twierdzących wręcz odwrotnie. Najlepiej więc zachować zawsze umiar.
marekParticipantTo pisał Lagarto Olsztyn (ten sam nr IP) z którym dyskutowałaś, pewnie się wiec pomylił kierując odpowiedz do Ciebie, zresztą bardzo grzeczną, nawet Cię pozdrowił. Zmieniłem autora i jest ok. A co do d nicków chronione są nicki zarejestrowane, te z tyldą (~) gości nie. Przepraszam za niedogodności, a tak naprawdę nie dostrzegłem tego. Twój post na ten temat usunąłem z działu kuchnie regionalne aby nie było zamieszania po zmianie autora postu o którym piszesz.
-
AuthorPosts