Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

admin

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 592 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: niedobór nienasyconych kwasów tłuszczowych #44564
    admin
    Keymaster

    1) zahamowanie wzrostu i spadek przyrostu masy
    … czyli podczas odchudzania należałoby sobie odpuścić kwasy tłuszczowe 🙂
    Swoją drogą żeby dobrze (prawidłowo) się odżywaić trzeba nie dośc że mieć sporą wiedzą to jeszcze główkować….ech nie jest łatwo

    in reply to: zupa ,,bogacz,, #44557
    admin
    Keymaster

    zgadzam sie w zupełnosci z toba tinca,ale ja żle wpisywałam nazwę i dlatego nie mogłam znaleśc ..a jestem anericiewdzieczna za poprawe..pozdrawiam 🙂

    in reply to: masło?? margaryna?? #44555
    admin
    Keymaster

    Czy w Twoim przypadku skłonnośc do masła to tylko wynika z preferencji smakowych (mi akurat smakuje margaryna) czy zdrowotnych?
    aniaP

    in reply to: zupa ,,bogacz,, #44553
    admin
    Keymaster

    Aneritko,brdzo dziękuje wlaśnie o ta zupe mi chodzilo,masz racje to bogracz czyli ja żle uslyszłam nazwe ,a pozniej napisalam ,wierz jeszcze w ludzi ,zawsze sa dobrzy i zli ..pozdrawiam i dziękuje

    in reply to: czy niedomiar cholesterolu może zaszkodzić ?? #44548
    admin
    Keymaster

    we wzsystkim najważniejszy jest umiar. jeśli tylko nie spożywasz łyżką wprost z pudełka margaryny to nie powinno ci to zaszkodzić. tymbardziej że to dobra gatunkowo margaryna i niesie nie tylkko smak ale i wartości odżywcze.

    in reply to: masło?? margaryna?? #44543
    admin
    Keymaster

    A słyszałaś o czymś takim flora proactive albo benecol , są to i owszem margaryny a co do zbawiennych własności produktów mlecznych są coraz to i częściej wątpliwości w świecie naukowym.

    in reply to: Kraków od kuchni #44540
    admin
    Keymaster

    [url=http://www.cherubino.pl/]Restauracja Winiarnia Cherubino[/url]

    [url=http://www.podaniolami.pl/]Restauracja Polska Pod Aniołami[/url]

    in reply to: Co jedzą Eskimosi? #44537
    admin
    Keymaster

    jakto:P 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

    in reply to: Co jedzą Eskimosi? #44536
    admin
    Keymaster

    B) fajne to jest

    in reply to: Pierwsza partia konkursu #44535
    admin
    Keymaster

    [u][b][size=4][color=#0000FF]Filet z kurczaka w marynacie jogurtowej z pieczonymi ziemniakami na pikanto podane z gotowanymi warzywami.[/color][/size][/b][/u]

    [size=4][color=#0000FF]Składniki:[/color][/size]
    Filet z kurczaka 2 szt.
    Ziemniaki średnie 8 szt.
    Brokuł 0,1 kg
    Kalafior 0,1 kg
    Jogurt naturalny gesty 1 szt.
    Olej 1 l
    Cukier 4 łyżeczki

    [size=4][color=#0000FF]Produkty KAMIS:[/color][/size]

    Marynata do kurczaka ZŁOCISTA 1 torebka
    Przyprawa do frytek paprykowa 2 łyżeczki
    Ocet balsamiczny 1-2 łyżki
    Bazylia 1/2 łyżeczki
    Oregano 1/2 łyżeczki
    Warzywko 2 łyżki

    [size=4][color=#0000FF]Sposób przyrządzenia:[/color][/size]

    Filety umyć i osuszyć. Jogurt naturalny połączyć z przyprawą do kurczka i dokładnie wymieszać. Do gotowej marynaty włożyć filety i marynować 12 godzin.
    Ziemniaki ugotować w skórkach na pół-twardo (gotować ok.10-15min.)
    Następnie ziemniaki zahartować. Gdy będą zimne pokroić w cząstki.
    Brokuły i kalafior ugotować (al dente) w wodzie z dodatkiem Warzywka i cukru. Filety usmażyć na patelni. Ziemniaki opiec we frytkownicy na złoty kolor, posypać pikantną przyprawą do frytek.
    Brokuły i kalafior gdy bedą gotowe przełożyć do miski, wymieszać z oregano, bazylią i octem balsamicznym. Wszystko ułożyć na talerzu. Podawać z białym winem.

    Przepis został nadesłany na konkurs Kamis przez Kuki344

    in reply to: Pierwsza partia konkursu #44532
    admin
    Keymaster

    Szarlotka:

    Składniki:
    60 dkg mąki
    20 dkg tłuszczu
    15 dkg cukru pudru
    2 jaja
    1/4 l śmietany
    1 1/2 dkg proszku do pieczenia
    1 kg jabłek (polecam renety)
    15 dkg drobnego cukru
    przyprawa do szarlotki KAMIS

    Sposób wykonania:
    mąkę, margarynę, cukier puder, jaja, śmietanę, oraz proszek do pieczenia łączymy, zagniatamy ciasto. Następnie obieramy jabłka, kroimy w talarki, dodajemy drobny cukier, oraz przyprawę do szarlotki KAMIS.
    Ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy. Jedną część układamy na wysmarowanej blasze, wysypujemy jabłka, układamy drugą część ciasta, nakłuwamy. Na koniec do piekarnika.

    Życzę smacznego.

    Przepis został nadesłany na konkurs Kamis przez Ivonn.

    in reply to: Polskie potrawy w j. Francuskim #44531
    admin
    Keymaster
    in reply to: Polskie potrawy w j. Francuskim #44530
    admin
    Keymaster

    Prawdopodobnie będę mógł podesłać strony z kuchnią Francuską ale tylko po Francusku

    in reply to: Polskie potrawy w j. Francuskim #44528
    admin
    Keymaster

    Śliczne dzięki
    Niech wiedzą co dobre 😛

    in reply to: Problem z pizza #44520
    admin
    Keymaster

    Spoko. Ja wiem ze podały jak trzeba i wiem ze ja to papram jakos ze mi nie wychodzi. Tylko mnei to dziwi ze zawsze nie wychodzi 😛 wiec dlatego myslalam ze moze na poczatku kazdemu nie wychodzilo i ze moze ktos wymyslil jakis sposob na taka przypadłośc. A jak nie to spoko, sprobuje jeszcze pare razy a jak nie wyjdzie to odpuszcze.

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 592 total)