Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
adminKeymaster
1) zahamowanie wzrostu i spadek przyrostu masy
… czyli podczas odchudzania należałoby sobie odpuścić kwasy tłuszczowe 🙂
Swoją drogą żeby dobrze (prawidłowo) się odżywaić trzeba nie dośc że mieć sporą wiedzą to jeszcze główkować….ech nie jest łatwoadminKeymasterzgadzam sie w zupełnosci z toba tinca,ale ja żle wpisywałam nazwę i dlatego nie mogłam znaleśc ..a jestem anericiewdzieczna za poprawe..pozdrawiam 🙂
adminKeymasterCzy w Twoim przypadku skłonnośc do masła to tylko wynika z preferencji smakowych (mi akurat smakuje margaryna) czy zdrowotnych?
aniaPadminKeymasterAneritko,brdzo dziękuje wlaśnie o ta zupe mi chodzilo,masz racje to bogracz czyli ja żle uslyszłam nazwe ,a pozniej napisalam ,wierz jeszcze w ludzi ,zawsze sa dobrzy i zli ..pozdrawiam i dziękuje
adminKeymasterwe wzsystkim najważniejszy jest umiar. jeśli tylko nie spożywasz łyżką wprost z pudełka margaryny to nie powinno ci to zaszkodzić. tymbardziej że to dobra gatunkowo margaryna i niesie nie tylkko smak ale i wartości odżywcze.
adminKeymasterA słyszałaś o czymś takim flora proactive albo benecol , są to i owszem margaryny a co do zbawiennych własności produktów mlecznych są coraz to i częściej wątpliwości w świecie naukowym.
adminKeymaster[url=http://www.cherubino.pl/]Restauracja Winiarnia Cherubino[/url]
[url=http://www.podaniolami.pl/]Restauracja Polska Pod Aniołami[/url]
adminKeymasterjakto:P 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
adminKeymasterB) fajne to jest
adminKeymaster[u][b][size=4][color=#0000FF]Filet z kurczaka w marynacie jogurtowej z pieczonymi ziemniakami na pikanto podane z gotowanymi warzywami.[/color][/size][/b][/u]
[size=4][color=#0000FF]Składniki:[/color][/size]
Filet z kurczaka 2 szt.
Ziemniaki średnie 8 szt.
Brokuł 0,1 kg
Kalafior 0,1 kg
Jogurt naturalny gesty 1 szt.
Olej 1 l
Cukier 4 łyżeczki[size=4][color=#0000FF]Produkty KAMIS:[/color][/size]
Marynata do kurczaka ZŁOCISTA 1 torebka
Przyprawa do frytek paprykowa 2 łyżeczki
Ocet balsamiczny 1-2 łyżki
Bazylia 1/2 łyżeczki
Oregano 1/2 łyżeczki
Warzywko 2 łyżki[size=4][color=#0000FF]Sposób przyrządzenia:[/color][/size]
Filety umyć i osuszyć. Jogurt naturalny połączyć z przyprawą do kurczka i dokładnie wymieszać. Do gotowej marynaty włożyć filety i marynować 12 godzin.
Ziemniaki ugotować w skórkach na pół-twardo (gotować ok.10-15min.)
Następnie ziemniaki zahartować. Gdy będą zimne pokroić w cząstki.
Brokuły i kalafior ugotować (al dente) w wodzie z dodatkiem Warzywka i cukru. Filety usmażyć na patelni. Ziemniaki opiec we frytkownicy na złoty kolor, posypać pikantną przyprawą do frytek.
Brokuły i kalafior gdy bedą gotowe przełożyć do miski, wymieszać z oregano, bazylią i octem balsamicznym. Wszystko ułożyć na talerzu. Podawać z białym winem.Przepis został nadesłany na konkurs Kamis przez Kuki344
adminKeymasterSzarlotka:
Składniki:
60 dkg mąki
20 dkg tłuszczu
15 dkg cukru pudru
2 jaja
1/4 l śmietany
1 1/2 dkg proszku do pieczenia
1 kg jabłek (polecam renety)
15 dkg drobnego cukru
przyprawa do szarlotki KAMISSposób wykonania:
mąkę, margarynę, cukier puder, jaja, śmietanę, oraz proszek do pieczenia łączymy, zagniatamy ciasto. Następnie obieramy jabłka, kroimy w talarki, dodajemy drobny cukier, oraz przyprawę do szarlotki KAMIS.
Ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy. Jedną część układamy na wysmarowanej blasze, wysypujemy jabłka, układamy drugą część ciasta, nakłuwamy. Na koniec do piekarnika.Życzę smacznego.
Przepis został nadesłany na konkurs Kamis przez Ivonn.
adminKeymasteradminKeymasterPrawdopodobnie będę mógł podesłać strony z kuchnią Francuską ale tylko po Francusku
adminKeymasterŚliczne dzięki
Niech wiedzą co dobre 😛adminKeymasterSpoko. Ja wiem ze podały jak trzeba i wiem ze ja to papram jakos ze mi nie wychodzi. Tylko mnei to dziwi ze zawsze nie wychodzi 😛 wiec dlatego myslalam ze moze na poczatku kazdemu nie wychodzilo i ze moze ktos wymyslil jakis sposob na taka przypadłośc. A jak nie to spoko, sprobuje jeszcze pare razy a jak nie wyjdzie to odpuszcze.
-
AuthorPosts