Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Problem z pizza

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Problem z pizza

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #44510
    admin
    Keymaster

    Mam taki problem ze gdy robie pizze, czy to z paczki, czy sama robie ciasto zawsze po upieczeniu spód jest suchy i twardy. Nie jest spalona, ale nie da sie jej normalnie pokroic. Nie zalezy to ani od przepisu na ciasto ano od długosci pieczenia. Czy ktos moglby mi poradzic jak robic pizze zeby byla smaczna?

    #44511
    Anerite
    Participant

    Tu na forum jest bardzo duzo przepisow, w wiekszosci b. dobrych, czytaj zwlaszcza te z dokladnym podaniem skladnikow, a zwlaszcza wykonania, b. wazne i porownaj ze swoimi. Moze blad w wykonaniu, czas rosniecia sie liczy oprocz proporcji skladnikow. A.
    Dzialy z przepisami, w tym pizza sa na prawym marginesie na zielonym tle: Przepisy.

    http://pychotka.pl/pychotka/content/category/3/89/67/

    #44512
    admin
    Keymaster

    no tak, wlasnie z tych przepisow korzystalam przy robieniu ciasta 🙂 nic no , myslalam ze moze macie jakis "cudowny sposob" na to.

    #44513
    Anerite
    Participant

    Nie moge wyrazic swego zdumienia. Jaki cudowny sposob? Jest tylko doswiadczona technika, czego nie rozumiesz. Przepisy tu sa rozne, ale conajmniej znam 2-3 osoby, co tu pisaly, za ktore moge gwarantowac i celowo nie wymianialam imion, zeby nie byc posadzona o reklame. A czy czytalas komentarze pod przepisami? Tylko jedno moge powiedziec, ze nie rozumiesz zupelnie tego, co robisz, ani techniki ani przepisow, rob to, co Ci wychodzi i pozostaje Ci tylko jedno, kup gotowa pizze, bo nie dasz rady. Zreszta nigdy nie slyszalam o takim przypadku, jak piszesz. Pizza to w koncu zwykly placek, ale Tobie nigdy nie wyjdzie, bo nie rozumiesz jak robic ani o co chodzi. Nikt nie ma talentu do wszystkiego, Tobie nigdy pizza sie nie uda, wniosek jasny, to po co marnowac czas i produkty? Gotowa jest dobra, tylko dobrac sobie taka, jaka Ci smakuje. Anerite.

    #44514
    admin
    Keymaster

    ojej ale nawrzeszczałas na mnie 😐 chyba rzeczywiscie wole kupic gotowa pizze niz prosic o rade takie mile panie jak Ty 🙂

    #44515
    marek
    Participant

    Aga, a może zbyt mało dajesz tłuszczu do ciasta?

    #44516
    admin
    Keymaster

    Mozliwe. Ale wydaje mi sie ze dobrze bo daje wszystkie skladniki zgodnie z przepisami. hmmm. Ale dzieki, spróbuje

    #44517
    marek
    Participant

    Ależ proszę bardzo. 🙂 Smacznego.

    #44519
    Anerite
    Participant

    Aga, przepraszam, nie chcialam wrzeszczec na Ciebie, tylko jesli wszystko to, co tu jest juz probowalas, to wniosek sam sie nasuwa. Sa tu podane rozne techniki, niektore sprzeczne, jednak ludzie pisza pozytywne komentarza prawie o wszystkich rodzajach. Nie gniewaj sie, mnie sie nie bardzo udaja biszkopty, choc mam przepisy od mistrzyn, ktore znam osobiscie i jadlam, co upiekly. Robilam jak one mi podaly, ale to nie to, dlatego widze, ze w tym rodzaju mi nie wychodzi i znajac osoby wiem, ze podaly jak trzeba, nie zlosliwie. To wlasnie pisalam jakby posrednio o sobie, czyli nie zawsze sie cos udaje i nie ma rady. Juz nie pieke biszkoptow. A.

    #44520
    admin
    Keymaster

    Spoko. Ja wiem ze podały jak trzeba i wiem ze ja to papram jakos ze mi nie wychodzi. Tylko mnei to dziwi ze zawsze nie wychodzi 😛 wiec dlatego myslalam ze moze na poczatku kazdemu nie wychodzilo i ze moze ktos wymyslil jakis sposob na taka przypadłośc. A jak nie to spoko, sprobuje jeszcze pare razy a jak nie wyjdzie to odpuszcze.

    #44521
    Anerite
    Participant

    Praktyka nigdy nie zaszkodzi i mam nadzieje, ze w koncu Ci sie uda, czego Ci zycze. Dziekuje za mila odpowiedz i zrozumienie. Ja moze mam szorstki styl pisania, ale dobre intencje. Zycze udanej pizzy. Anerite.

    #45007
    admin
    Keymaster

    cudowny sposob na pizze??:laugh: hehe ja mam taki: maka, woda, drozdze, szczypta soli i cukru ale naprawde odrobina aha no i najwazniejsze-facet 😛 😉 ktory ci to bedzie wyrabial przez ok 10-15min nastepnie trzeba rozwalkowac-poprostu nadac zadany ksztalt i pozostawic by troszeczke wyroslo w jakims cieplym miejscu-potem juz tylko skladniki i pieczenie:)

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.