Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flądra z warzywami

Składniki:

  • 4 filety flądry
  • 1 ogórek
  • 2 pomidory
  • 4 szalotki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 3 łyżki masła
  • sok z limonki
  • 1 limonka

    Sposób wykonania:
    Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanym oleju, po czym dodać ogórka pokrojonego na plasterki i smażyć do miękkości.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać octem.
    Trzymać na ogniu aż płyn wyparuje, wówczas dodać pokrojone pomidory.
    Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
    W między czasie na rozgrzanym maśle smażyć filety około 4 minut z każdej strony.
    Oprószyć solą oraz pieprzem i podawać z warzywami, skropione sokiem  z limetki i udekorowane jej plasterkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *