Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 marchewki
- pietruszka
- por
- kawałek selera
- cebula
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- natka pietruszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- przyprawa do kurczaka
- sól
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, które oprószyć przyprawą do kurczaka.
Następnie obraną marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce.
Natomiast cebulę, pora i czosnek posiekać i przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem.
Chwilę trzymać na dużym ogniu po czym włożyć mięso, obsmażyć i wrzucić resztę warzyw i dalej smażyć kilka minut.
Po tym czasie wlać szklankę gorącej wody wymieszanej z sosem sojowym.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa.