Składniki:
- 1/2 kg filetów z kurczaka
- 30 dag szpinaku
- 4 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1/2 litra rosołu
- 1/3 szklanki śmietany
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- łyżka masła
- łyżka mąki pszennej
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić. Na maśle podsmażyć mięso, przełożyć na talerz i przyprawić solą i pieprzem. Na tłuszcz po smażeniu mięsa zeszklić cebulę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Podlać rosołem, przyprawić gałką muszkatołową i gotować ok. 20 min na małym ogniu, aby warzywa zmiękły. Dodać odciśnięty, pokrojony szpinak, mięso i śmietanę. Masło zagnieść z mąką i dodać do mięska z warzywami, trzymać na ogniu przez 5 min cały czas mieszając. Podawać z ziemniakami.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad