Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka ze szpinakiem

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z kurczaka
  • 30 dag szpinaku
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 litra rosołu
  • 1/3 szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka masła
  • łyżka mąki pszennej

    Przygotowanie:

    Szpinak rozmrozić. Na maśle podsmażyć mięso, przełożyć na talerz i przyprawić solą i pieprzem. Na tłuszcz po smażeniu mięsa zeszklić cebulę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Podlać rosołem, przyprawić gałką muszkatołową i gotować ok. 20 min na małym ogniu, aby warzywa zmiękły. Dodać odciśnięty, pokrojony szpinak, mięso i śmietanę. Masło zagnieść z mąką i dodać do mięska z warzywami, trzymać na ogniu przez 5 min cały czas mieszając. Podawać z ziemniakami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *