Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dorsza z duszoną papryką

Składniki:

  • 50 dkg filetów z dorsza
  • 4 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • zielenina (koperek, pietruszka)
  • mąka

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę oczyścić, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło, dodać paprykę, sól, pieprz, chwilę smażyć mieszając, podlać bulionem, dusić powoli aż powstałe sos się zredukuje. Podzielone na porcje filety przyprawić., obtoczyć w mące wymieszane z drobno posiekanym koperkiem i pietruszką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, obsmażyć na nim rybę. Obok porcji ryby ułożyć uduszoną paprykę, skropić winem, dusić pod przykryciem kilka minut. Podawać na gorąco, przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *