Składniki:
- 1l mleka
- 4 jajka
- 1 Kawiorek (pieczywo pszenne)
- wegetta/jarzynka
- pieprz
- 10 plastrów sera żółtego
- bułka tarta
Sposób przyrządzenia:
W 1 głębokim talerzu ubijamy jajka dodając pieprzu i jarzynki (do smaku tak jak do jajecznicy) w 2 talerz wlewamy mleko na 3 sypiemy bułkę tarta. Pokrojony kawiorek kompletujemy tak by powstały złożone kanapki. Maczamy kawiorek w mleku tak by nasiąkł tym mlekiem i wkładamy pomiędzy 2 kromki kawiorki ser i obtaczamy go w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z oliwka na wolnym ogniu z jednej a potem z drugiej strony pod przykryciem. Obracając na 2 stronę tylko 1 raz. Niedozwolone jest obracanie grzaneczek żeby się dopiekły gdyż będą chłonąć tłuszcz.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez fenomenalny