Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana pierś indyka

Składniki:


• 80 dag piersi indyka
• 10 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
• pęczek natki pietruszki
• cebula
• 15 dag pieczarek
• marchewka
• skórka starta z cytryny
• 10 czarnych oliwek bez pestek
• żółtko
• 1/3 kostki masła
• 2 szklanki białego wina
• 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć.
Naciąć głęboko, tworząc kieszeń, a następnie natrzeć solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.
Cebulę i pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w kostkę.
Natkę posiekać.
Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Oliwki drobno pokroić.
Tak przygotowane składniki i skórkę z cytryny wymieszać z żółtkiem.
Kieszeń napełnić farszem, otwór spiąć wykałaczkami.
Mięso obłożyć plastrami boczku, a następnie obwiązać nicią.
Masło rozgrzać w brytfannie, obrumienić mięso ze wszystkich stron. Wstawić do piekarnika, piec 10 minut w temperaturze 220ºC.
Następnie zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec jeszcze 30 – 40 minut. Wino podgrzać i po trochu polewać mięso podczas pieczenia.
Pieczeń wyjąć z brytfanny, usunąć nić i wykałaczki, mięso zawinąć w folię aluminiową.
Sos spod pieczeni przelać do rondelka i gotować, aż płyn zmniejszy objętość do 1 szklanki.
Dodać śmietanę, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
Mięso rozwinąć z folii, pokroić na plastry.
Sos podać osobno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *