Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz ze szparagów

Skład:

  • 800 g szparagów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 120 ml gęstej śmietany
  • 250 ml bulionu
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 2 żółtka

Sposób przyrządzenia:
Szparagi umyć, odciąć stwardniałe części, obrać zaczynając 2-3 cm poniżej główki. Oczyszczone szparagi powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej posolonej i posłodzonej wody. Gdy będą miękkie, wyjąć, osączyć i pokroić na kawałki długości 1 cm .
Przesmażyć masło z mąką, rozprowadzić zimnym bulionem, zagotować, wlać śmietanę, mieszając zagotować, zdjąć z ognia, dodać żółtka, doprawić solą, wrzucić pocięte szparagi, wymieszać. Zastosowań może być wiele, wybór pozostawiam czytającym .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *