Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z pomidory i cebuli

Składniki:

  • 200 g cebuli
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • Sól                                                  
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Schab płuczemy, osuszamy rozcinamy na płat grubości około 8 cm lekko rozłożyć bijemy wałkiem i odcinamy brzegi nadając im kształt prostokąta. Odcięte kawałki mięsa mielimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu ziemniaki myjemy obieramy i gotujemy 20 minut w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i podsmażamy ja na gorącym tłuszczu, wówczas doda porwana na mniejsze kawałki sałatę.
    Mięso kroimy na plastry studzimy odwijamy z folii i usuwamy nici. Mięso kroimy na plastry grubość około 9 cm.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *