Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z cielęciny do pasztetów

Składniki:

  • 600 g cielęciny z łopatki
  • 1 łyżka kaparów
  • ziele angielskie
  • gałka muszkatołowa
  • ½ cebuli
  • łyżka masła
  • 100 g wędzonej słoniny
  • ½ startej suchej bułki paryskiej
  • 4-5 sardeli
  • 3-5 żółtek

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną cielęcinę, posiekane sardele i słoninę oraz tartą bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze żółtka, gałę muszkatołową, ziele angielskie oraz posiekane trufle.
    Ponownie wymieszać i udusić na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *