Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Eskalopki „Pont-Marie”

Składniki:

  • 50 dag cielęciny bez kości
  • po 5 plasterków szynki i żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wody
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • tarta bułka do panierowania

Sposób przyrządzenia:
Cielęcinę umyć,osuszyć,pokroić w poprzek włókienna 5 plastrów,rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą,posmarować majonezem.Na każdy położyćpo plastrze szynkii żółtego sera.Zawinąć jak roladkę. Każdą porcję moczyć w jajku roztrzepanym z łyżką wody,posiekaną natką pietruszki i solą,obtoczyć w tartej bułce i smażyćna wolnym ogniu ze wszystkich stron.

1 comment for “Eskalopki „Pont-Marie”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *