Składniki:
- 1 kg udźca wołowego
- 2 łyżeczki soli
- ½ szk pieprzu
- łyżeczka sproszkowanej papryki
- łyżeczka mielonego białego pieprzu
- ¼ szkl mąki pszennej
- ½ szkl oleju roślinnego
- 3 cebule
- 2 papryki
- łodyga selera naciowego
- 1 szkl wody
Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Wówczas mięso wyjąć a na pozostałym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, paprykę oraz seler.
Doprawić do smaku i zalać bulionem.
Dokładnie wymieszać i ponownie włożyć mięso.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1,15 godziny.
Po tym czasie pokroić mięso w plastry i podawaj ją z ugotowanym ryżem, polana sosem z gotowania.