Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowe curry

Składniki:

  • 1 kurczak ( 1kg 20 dag)
  • 2 łyżki curry
  • 5 dag masła
  • 2 duże cebule
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 dag mąki
  • 1/2 l rosołu z kury
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i szczypta cukru


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka podzielić na części, obsypać solą i połową curry. Obsmażyć ze wszystkich stron. W czasie smażenia obrać jabłka i cebule. Pokroić w kostkę. Zdjąć z patelni kurczaka, trzymać w cieple. Włożyć na patelnie cebule i jabłka. Dusić ok. 5 min. Dodać pastę pomidorową. Mąkę wymieszać z resztą curry, dodać do cebuli i jabłek, wymieszać. Wlać rosół. Włożyć kurczaka, przykryć i dusić ok. 30- 35 minut. Doprawić sokiem z cytryny. Podawać z ryżem.
Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Agatę Bublewicz

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *